Zuidlaren
Annerweg 1A, 9471 KS

Vraagprijs

€ 1.200.000 k.k.

Woonopp.

202 m2

Perceelopp.

2.320 m2

Charmante, cottage-achtige villa met een heerlijke, royale tuin met veel privacy, centraal in Zuidlaren.

Het huis ligt rustig aan de rand van het centrum van het Drentse brinkdorp Zuidlaren. Solide gebouwd in 1947, met stevige, dikke muren. Omringd door groen en, hoe kan het ook anders, aan de voorzijde een brink met hoge eiken. In de grote tuin ervaart u een oase van rust en toch bent u met enkele passen in het gezellige centrum voor uw dagelijkse boodschappen. Zuidlaren is zo geliefd omdat het dorp lééft! U treft er alle voorzieningen, een rijk verenigingsleven, de natuur als buurman en u bent snel in de leuke steden Groningen en Assen.

Rondom het huis ligt een royale, goed onderhouden tuin (totaal 2320 m2) met heggen, hagen, borders en grote, oude bomen. Op het zonnige terras ontbijt u in alle privacy onder een monumentale acacia, met uitzicht op gevarieerde groenschakeringen. In de verte gapt een eekhoorn een walnoot uit de walnootboom; merels, roodborstjes en winterkoninkjes fluiten naar gelang het seizoen hun lied. Voor de volledigheid: op warme dagen kunt u hier fantastisch buiten eten en naborrelen. Het houten tuinhuisje en het schuurtje bieden alle ruimte voor uw tuingereedschap en de opslag van openhaardhout. In de kas kunt u groente en kruidenplantjes kweken (deze laatste groeien trouwens ook ‘wild’ in uw tuin). Op het grote gazon hebben kinderen alle ruimte om te spelen. De kikkers doen het rustiger aan in het lommerrijke vijvertje achter in de tuin. Kortom, een heel bijzondere plek!

Indeling:
Entree aan de voorzijde, royale centrale hal met toegang tot de werkkamer, het trappenhuis naar de 1e etage en toegang tot de eet- en woonkamer.
De woonkamer is uiterst charmant: glas-in-lood raampjes, een fraaie parketvloer en een stijlvolle schouw met houtkachel. Veel licht dankzij de grote raampartijen en erkers. Het prachtige zicht op de tuin maakt dit een heerlijk vertrek. Via de tussengelegen eetkamer met een deur naar de achtertuin bereikt u de naadloos aangebouwde (2007/2008) woonkeuken met opnieuw toegang tot de achtertuin.
Verborgen achter een deur in de eetkamer vindt u de ruime, droge kelder met diverse ruimtes. Een uitstekende plek om uw wijn op te slaan.
De luxe keuken (Siematic en Gaggenau) is groot en in de winter ziet u letterlijk voor uw neus het spektakel van vogeltjes en weer die eekhoorn (wel even pinda’s en vetbollen ophangen). Via de keuken bereikt u de bijkeuken met (gescheiden) toilet, de slaapkamer en de zij-entree. Ook de garage kunt u via de bijkeuken inpandig bereiken.
De riante slaapkamer is zeer rustig gelegen met openslaande deuren naar en - wederom - zicht op de achtertuin. Hier is vroeg opstaan geen straf. U beschikt over grote inbouw-kledingkasten en een badkamer ensuite.
Deze badkamer is voorzien van een houten wastafelmeubel met 2 natuurstenen wastafels en een ruime inloopdouche. Vanuit de slaapkamer heeft u ook direct toegang tot het eerder genoemde toilet.

Via de centrale entree/hal in het woonhuis bereikt u met de houten bordestrap de 1e etage. De overloop met glas-in-lood raampjes verbindt hier drie slaapkamers, een (tweede) badkamer en een zolder.
De drie slaapkamers hebben elk iets unieks en veel ruimte met kasten, leuke uitkijk en intimiteit. Twee slaapkamers hebben een eigen wastafel. De derde slaapkamer heeft toegang tot de badkamer. De badkamer met vloerverwarming is voorzien van een ligbad, ruime douche, wastafelmeubel en toilet.
De zolder bereikt u via de vlizotrap op de overloop. Deze ruimte biedt mogelijkheden tot uitbreiding van het aantal slaapvertrekken of een extra werkkamer.

Uw auto kunt u parkeren in de garage of op de ruime oprit, waar met gemak 2 auto’s kunnen staan. De garage heeft een (tweede) zolder met veel bergruimte.

Het aangebouwde deel (woonkeuken, hal, toilet, slaapkamer met badkamer ensuite) is goed geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming en op het dak van de garage liggen 27 op het zuiden gerichte zonnepanelen. Het authentieke voorhuis kan naar eigen inzicht nader worden geïsoleerd.

Voor een goede indruk verwijzen wij u graag naar bijgaande plattegronden en video.

Bijzonderheden:
- Stijlvolle, charmante en royale villa;
- Uitstekende en unieke locatie;
- Zonnige, zeer royale tuin rondom met voldoende schaduwplekjes;
- Alle voorzieningen van het uitstekend geoutilleerde dorp Zuidlaren op wandelafstand;
- Geroemde natuurgebieden als het stroomdal van de Drentsche Aa en het Zuidlaardermeer
binnen handbereik;
- Groningen en Assen in 15 autominuten bereikbaar, bushalte met zeer frequente verbinding naar Groningen op
1 minuut lopen;
- Met een doordachte aanbouw in 2007/2008 zijn een extra grote woonkeuken, bijkeuken
en riante slaapkamer met badkamer ensuite op de begane grond gerealiseerd;
- Inpandige garage met extra zolder;
- Voorzien van 27 zonnepanelen.

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

 

Vraagprijs
€ 1.200.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

 

Soort woning
Villa
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1947

Oppervlakten en inhoud

 

Woonoppervlakte
202 m2
Overige inpandige ruimte
73 m2
Externe bergruimte
17 m2
Perceeloppervlakte
2.320 m2
Inhoud
992 m3

Indeling

 

Aantal kamers
6 kamers (5 slaapkamers)
Aantal woonlagen
4

Energie

 

Energielabel
F
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

 

Ligging
Aan rustige weg
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

 

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

 

Soort garage
Inpandig

Plattegrond

Streetview

Uitzonderlijk Wonen

Dát is Verver Jet Winters Makelaars

Contact

Verver Jet Winters Makelaars
Rijksstraatweg 26-A
9752 AE Haren

info@ververjetwinters.nl
T 050 534 0515

KvK 04069449

Uitzonderlijk op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Volg ons op sociale media

Volg ons op facebookFacebook
Volg ons op InstagramInstagram
Volg ons op LinkedinLinkedIn
Logo Nederlandse Vereniging van Makelaars Logo nwwi Logo vastgoedcert