Glimmen
Hoge Hereweg 6, 9756 TH

Vraagprijs

€ 1.995.000 k.k.

Woonopp.

743 m2

Perceelopp.

17.625 m2

Een prachtige locatie, een markante woonboerderij, ruim 1,7 hectare eigen grond, ongekende mogelijkheden.

Deze fraai verbouwde en goed geïsoleerde woonboerderij (label C)is gelegen aan de prachtige Hoge Hereweg te Glimmen.
De oorspronkelijke woonboerderij (bouwjaar 1887) is in de loop der jaren meerdere keren verbouwd om te resulteren in de stijlvolle woonboerderij die het nu is. De woonboerderij is uitermate vrij gelegen. De ruime kavel (17625m2) eigen grond zorgt voor optimale privacy. Het terrein beschikt nu over een weiland, een paardenbak en een weelderige tuin.
Op het terrein bevinden zich een paardenstal met ruime boxen voor 6 paarden, een houten kapschuur met garage en (hoge) ruimte voor tractor of camper. Bij het terras is een “stookhut” gesitueerd welke dienst doet als berging. Eveneens is er bij de entree van de woonboerderij een stijlvolle houten carport voor 6 auto’s naast de ruime parkeerplaats.

De omliggende tuin kent heerlijke plekjes, onder de talrijke oude bomen genieten van de schaduw of op het terras bij de keuken genieten van de late avondzon. Overal in de riante tuin ervaart u optimale privacy.

Ofschoon zeer vrij gelegen bent u snel en eenvoudig in het uitstekend geoutilleerde dorp Haren (10 fietsminuten). De steden Groningen en Assen bereikt u in circa 10 autominuten. Glimmen is geliefd om de prachtige groene omgeving. Er is een goede basisschool en er is een rijk verenigingsleven. Vanuit Glimmen kunt u uren wandelen en fietsen in de prachtige omliggende omgeving. Natuurgebieden als Appelbergen, de 50 Bunder en het Stroomdal van de Drentscha Aa bevinden zich om de hoek.

De riante woonboerderij heeft bijzonder veel charme. U treedt binnen in een majestueuze hal. Vanaf de begane grond kijkt u via de vide van de eerste etage naar de nok van de boerderij. De centrale hal bereikt alle vertrekken van het woonhuis. De living is intiem, maar ook royaal, authentiek maar ook modern. Oude gebinten en een stijlvolle haardpartij sieren deze ruimte. Vanuit de woonkamer kijkt u weids weg over uw eigen tuin. De separate woonkeuken is modern, in lichte kleurstelling uitgevoerd en heeft een kook(schier)eiland. Het is een bijzonder prettige ruimte om in te vertoeven. Vanuit de woonkeuken bereikt u direct het zonneterras. Op de begane grond in het voorhuis is een werkkamer met uitzicht op de tuin gelegen en rondom de hal is er een bijkeuken en het toilet. Ook de inpandige garage aan de voorzijde van het huis is via de centrale hal te bereiken.

Op de 1e etage bevinden zich rondom de vide 4 slaapvertrekken. Er zijn 2 badkamers waarvan 1 behoort bij de masterbedroom. Er is een separaat toilet.
De masterbedroom kent veel kastruimte, heeft een loggia en een luxe badkamer voorzien van dubbele wastafel en inloopdouche.
De andere badkamer is in natuurlijke tinten uitgevoerd en is voorzien van ligbad, inloopdouche en wastafelmeubel.
Vanuit deze etage is eveneens het achterdeel van de woonboerderij te bereiken.

Het achterdeel van deze royale woonboerderij heeft aan eigen (zij) entree. Deze entree biedt toegang tot de ongekende ruimte van circa 238m2.
Deze ruimte kan vele doeleinden dienen. De ruimte kan dienst doen als atelier met galerie, een showroom, mantelzorg, uiterst riante B&B. Zelfs een 2e woning zou in die ruimte kunnen worden gerealiseerd (één en ander in overleg met de gemeente Groningen). Er is een pantry en een toiletgroep. Deze prachtige ruimte heeft openslaande deuren naar het achter terrein richting het weiland. Er is vanuit hier een trap naar de etage boven die ruimte. Hier bevindt zich een speels, riant en bijzonder leuk appartement. Er zijn 2 grote (slaap-)kamers van circa 35 en 81 m2. Er is veel bergruimte en er zijn via de talrijke ramen prachtige zichtlijnen over de tuin en de eigen landerijen. Tussen het voor en achterhuis is er, via de overloop te bereiken, veel bergruimte en eveneens is hier de ruimte met de cv installaties.
Boven de eerste etage bevindt zich een zich over de gehele boerderij uitstrekkende zolder in 2 delen.

Daar een beschrijving lastig is om de indeling te verwoorden verwijzen wij u voor de indeling en een gevoel van ruimte naar de plattegronden. Voor een sfeerimpressie bevelen wij u van harte de video aan.

Bijzonderheden:
- Markante woonboerderij met fijne tuin;
- Vrij gelegen op ruim 1,7 hectare eigen grond;
- Vele mogelijkheden in het uiterst royale achterhuis;
- Verzorgde en stijlvolle badkamers;
- Luxe woonkeuken;
- Stallen met boxen, kapschuur, bergingen carport voor 6 auto’s;
- Weiland met paardenbak;
- Ideaal gelegen; vrij maar toch snel in Haren en Groningen;
- Energielabel C (nieuwe Intergas-hre 48 Solo CV ketels (2x).

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

 

Vraagprijs
€ 1.995.000 kosten koper
Status
Recent verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

 

Soort woning
Woonboerderij
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1887

Oppervlakten en inhoud

 

Woonoppervlakte
743 m2
Overige inpandige ruimte
91 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
5 m2
Externe bergruimte
157 m2
Perceeloppervlakte
17.625 m2
Inhoud
3.086 m3

Indeling

 

Aantal kamers
8 kamers (7 slaapkamers)
Aantal woonlagen
3

Energie

 

Energielabel
C

Buitenruimte

 

Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

 

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

 

Soort garage
Vrijstaand steen, inpandig, carport
Streetview

Uitzonderlijk Wonen

Dát is Verver Jet Winters Makelaars

Contact

Verver Jet Winters Makelaars
Rijksstraatweg 26-A
9752 AE Haren

info@ververjetwinters.nl
T 050 534 0515

KvK 04069449

Uitzonderlijk op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Volg ons op sociale media

Volg ons op facebookFacebook
Volg ons op InstagramInstagram
Volg ons op LinkedinLinkedIn
Logo Nederlandse Vereniging van Makelaars Logo nwwi Logo vastgoedcert